Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

ΠΕΡΜΑΝΑΝΤ....Μύθοι και Πραγματικότητα!!!!


Οι περισσότεροι λένε πως η περμανάντ καταστρέφει την τρίχα, ότι θα αναγκαστείτε μετά να 

κόψετε τα μαλλιά σας..... 


Δεν ισχύουν αυτά τα πράγματα περί καταστροφής των μαλλιών κ.λπ., εφόσον βέβαια η περμανάντ γίνει από έμπειρο επαγγελματία  και η τρίχα  είναι σε καλή κατάσταση.Αν βέβαια κάνετε ήδη βαφή, τότε υπάρχει περίπτωση όντως να ταλαιπωρήσει τα μαλλιά σας περισσότερο απ' όσο αντέχουν και δεν θα την πρότεινα.
Το καλύτερο θα ήταν να ζητήσετε από το κομμωτήριο που θα πάτε να κάνετε μια δοκιμή σε μια εσωτερική τούφα (π.χ. από την περιοχή του αυχένα), ώστε να διαπιστώσετε πόσο ανθεκτική είναι η τρίχα,πόσο καλά αντιδράει στο φάρμακο και να δειτε μήπως αυτό σας προκαλέσει κάποια αλλεργική αντίδραση. Έτσι, θα μπορέσετε ν' αποφασίσετε εκ του ασφαλούς, αν η περμανάντ κάνει για σας  ή όχι.
H περμανάντ κρατάει για "πάντα" (ή μέχρι να κόψετε τα μαλλιά), αν και μετά από μερικούς μήνες οι μπούκλες χαλαρώνουν λίγο, ιδιαίτερα αν έχετε σχετικά χοντρή τρίχα.
Ουσιαστικά, τα βασικά προβλήματα με την περμανάντ είναι πρώτον, να μην σας αρέσει το αποτέλεσμα και δεύτερον, ότι τα μαλλιά συνεχίζουν να μακραίνουν, οπότε μετά από 2-3 μήνες οι μπούκλες αρχίζουν να "κατεβαίνουν" και να εμφανίζονται ξανά τα ίσια μαλλιά κοντά στη ρίζα. Όσον αφορά στο πρώτο πρόβλημα, δοκίμαστε προηγουμένως μερικά χτενίσματα με μπούκλες που θα δημιουργήσετεμε μικρά ρόλεϊ για να αποκτήσετε μια εικόνα του πώς θα είσαι, αλλά έχοντας υπόψη σας ότι το αποτέλεσμα της περμανάντ θα φαίνεται πιο φυσικό, δηλαδή πιο "αχτένιστο". Όσον αφορά στο δεύτερο πρόβλημα, η διαφορά στην υφή των μαλλιών μπορεί και να μην ενοχλήσει ιδιαίτερα, ή αν σας ενοχλήσει μπορείτε ν' αρχίσετε να τα ισιώνετε με το πιστολάκι.
Η τιμή της τώρα, εξαρτάται από το κομμωτήριο, αλλά είναι ανάλογη περιπου με αυτή της βαφής και εξαρτάται από το μήκος των μαλλιών. Δηλαδή, στα μακριά μαλλιά είναι λίγο πιο ακριβή, επειδή πρέπει να τυλιχτούν σε ρόλεϊ, σε λεπτές τούφες και χρειάζονται περισσότερο φάρμακο και περισσότερη δουλειά.
Και να ξέρετε ότι αυτές οι πεποιθήσεις για τις επιπτώσεις της περμανάντ στην τρίχα προέρχονται από τα παλιά χρόνια, όταν τα φάρμακα και οι τεχνικές που χρησιμοποιούνταν δεν ήταν τόσο εξελιγμένα όσο σήμερα....... Καλη επιτυχια!!!!!




πηγη:woman only

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου